zesde wandeldag deel 1 - Reisverslag uit Bilbao, Spanje van Peter Theunissen - WaarBenJij.nu zesde wandeldag deel 1 - Reisverslag uit Bilbao, Spanje van Peter Theunissen - WaarBenJij.nu

zesde wandeldag deel 1

Door: Peter Theunissen

Blijf op de hoogte en volg Peter

06 Augustus 2019 | Spanje, Bilbao

Vrijdag 10 juni. Slapen in 'n kamer alleen is pure luxe, geen gesnurk of het moet van mezelf zijn maar ik heb niets gehoord ! Na die vermoeiende dag van gisteren was slapen geen probleem, wel het wakker worden maar daar maakte 'n plens water een einde aan ( dat probleem van wakker worden bedoel ik dan ). Ik doe alles droog in de rugzak, dat is een extraatje van in een hotel slapen, ik hing gisteren de hele kamer vol met natte spullen en die zijn nu allemaal droog, al wordt het wel tijd een wasmachine te vinden, iets dat me waarschijnlijk wel gaat lukken in Bilbao, het doel van vandaag. Ontbijt rijkelijk met veel koffie en ga op stap, het hotel ligt aan de rand van een industrie gebied en daar loop ik lange tijd doorheen, in de regen uiteraard. In Zamudio loop ik het station binnen, ik ben de regen en het industriegebied zat, bekijk de vertrek tabellen en kom tot de conclusie dat ik toch maar beter door kan lopen, het duurt nog bijna twee uur voor er 'n trein komt die me naar Bilbao kan brengen. In mijn overmoed denk ik de afstand van hier naar Bilbao 12,4 kilometer ook wel binnen die tijd te lopen. Ga de droge stationshal uit en word weer getrakteerd op water, veel water. Ik mag nog van geluk spreken dat de rugzak echt waterdicht is, zodat ik vanavond in ieder geval iets droogs kan aantrekken. Het routeboek beloofd een goed beloopbaar pad, maar dat is waarschijnlijk gebaseerd op droge zomerdagen. Het pad is één grote modderpoel en nauwelijks te belopen en als extraatje gaat het net buiten Zamudio bergop, steeds steiler, ik val niet één keer maar aanhoudend en ga nu maar op handen en voeten verder. Dikke pakken modder onder de schoenen maken het lopen niet echt makkelijk, ook niet als ik na veel ploeteren eindelijk boven kom op een verharde weg. Dacht ik in twee uur in Bilbao te zijn, niet dus ik ben nu al twee en een half uur onderweg en nog lang niet op de plek van bestemming. (wordt vervolgd )

• 07 Augustus 2019 - 06:04

Janny 1103:

Wat erg Peter.. Je hebt toch wel steeds pech met het weer.
    Je bent een doordauwer en volhardend

Ik kan nog zeggen als het me teveel wordt achter op de motor.. "zet de route maar op." naar huis" maar is voor jou niet weggelegd.
    Van mij krijg he een dikke pluim.
    Groetjes Janny

• 07 Augustus 2019 - 07:08

Mary Bruijn:

Jemigdepemig! Ik ga het zielig vinden.....ik was gaan huilen, dus nóg natter!
    Nieuwsgierig naar het vervolg....groetjes Mary

• 07 Augustus 2019 - 07:20

Marion:

ja dat ken ik dat je je zelf niet hoort snurken ..ik heb er ook zo eentje naast me liggen soms haha
    als ik dit lees hebben wij 3 jaar terug heel veel mazzel gehad in oktober in dat gedeelte van bilbao . alleen maar heerlijk wandelweer

• 07 Augustus 2019 - 13:42

Herman Van Rheenen:

liften was geen optie..:-). chapeau voor je doorzettingsvermogen. ik weet niet of ik dat "ploeteren" gedaan zou hebben.

groet, Herman

• 09 Augustus 2019 - 05:41

Hans:

De Goden zijn je niet goed gezind, ik hoop toch wel dat het een keer gaat veranderen, wat een ellende, gelukkig kan je het navertellen en weten we dat er een einde aan deze ellende komt, en dat alles in je eentje. We genieten van de foto's.
    Bilbao een geweldige stad, daar heb je vast veel inspiratie op kunnen doen en moed verzamelen.
    gr hans

• 09 Augustus 2019 - 11:44

G. Hollander(Gerrit41):

Weer een mooie en natte beschrijving van je avontuur,ik heb er toch bewondering voor om op jouw leeftijd dit nog te doen mijn complimenten.

Fijne dag,Gr,Gerrit.

• 09 Augustus 2019 - 20:03

Jeannette:

Het zit je niet mee, ik heb bewondering voor je doorzettingsvermogen.
    Waar een wil is, is een weg, dat laat je duidelijk zien, keer op keer.
    met een hartelijke groet!

• 11 Augustus 2019 - 08:16

Nieske:

Hoi Peter!

Soms valt het mee en soms valt het tegen,
    en vandaag is het laatste het geval! Maar gelukkig gaat de
    regen niet verder dan je vel ofschoon een beetje zon en een fijn briesje
    wel wat aangenamer loopt..maar goed het is niet anders en het gaat wel weer beter worden!
    Hou de moed er maar in het komt wel weer goed!!

fijne zondag, liefs Nieske