Camino de la Costa - Reisverslag uit San Sebastian, Spanje van Peter Theunissen - WaarBenJij.nu Camino de la Costa - Reisverslag uit San Sebastian, Spanje van Peter Theunissen - WaarBenJij.nu

Camino de la Costa

Door: Peter Theunissen

Blijf op de hoogte en volg Peter

11 Juni 2020 | Spanje, San Sebastian

Vervolg.
Dit jaar is het niet mogelijk naar Santiago te pelgrimeren. Vandaar een verslag van een eerdere Camino en wel langs de Noord kust van Spanje, de Camino de la Costa

Het wordt weer klimmen en dalen, nu wel minder hoog maar steeds van zeeniveau naar 480 meter en weer terug en dat 'n aantal keer. Hartstikke vermoeiend. Ik heb dorst en mijn watervoorraad is in z'n geheel in mijn keel verdwenen. Uit het niets ineens, midden in het bos, 'n open plek met terras waar ik heel vriendelijk ontvangen word. beetje vreemde plek ook, ik kan er 'n koek en mint limonade krijgen maar verder is er niets. Als ik betalen wil blijkt dat een vrijwillige bijdrage welkom is maar ook zonder is het goed. Er komen nog twee Spaanse mountainbikers bij met zitten en we raken aan de praat. Ze zijn al de hele ochtend aan het fietsen en zijn bekaf. Op mijn vraag hoe ver het nog is naar San Sebastian is het antwoord nog wel 10 kilometer. De moed zakt me in de schoenen. Nog 10 kilometer is nauwelijks te doen na die zware tocht tot nu. Ik vertrek dan ook maar snel en zie na 'n kwartiertje San Sebastian beneden me liggen en nog 'n kwartier later sta ik er aan het strand. (wordt vervolgd )