Vijfde wandeldag deel drie - Reisverslag uit Gernika-Lumo, Spanje van Peter Theunissen - WaarBenJij.nu Vijfde wandeldag deel drie - Reisverslag uit Gernika-Lumo, Spanje van Peter Theunissen - WaarBenJij.nu

Vijfde wandeldag deel drie

Door: Peter Theunissen

Blijf op de hoogte en volg Peter

09 Juli 2019 | Spanje, Gernika-Lumo

Er volgt nu een stuk van 17,7 kilometer dat door modder en steile stukken bijzonder zwaar is en ik heb dan ook moeite om op de been te blijven. Ik heb al geruime tijd geen gele pijlen meer gezien en ik twijfel dan ook of ik nog wel op de juiste route loop . Keer op mijn schreden terug en loop zo 'n groep mede pelgrims tegemoet. Overleg volgt en we komen tot de conclusie wel op het juiste pad te lopen. Dus we gaan in de aangegeven richting verder en inderdaad na verloop van tijd zien we weer gele pijlen. Mijn tempo ligt aanmerkelijk hoger als de rest van het gezelschap dus ik zet 'n tandje bij, waarschijnlijk ook een tandje teveel want ik ga al snel echt onderuit dit keer en bezeer mijn arm en heup behoorlijk. Als 'n krakkemik ploeter ik voort met een van pijn vertrokken gezicht. Toch loop ik eigenlijk nog makkelijk ook al heb ik inmiddels heel wat metertjes gelopen. Om 15.15 ben ik in Gernika waar net voor m'n neus de jeugdherberg wordt gesloten om pas om 17.00 weer open te gaan.

(het vervolg gaat me nog lang heugen en staat na al die tijd nog in mijn geheugen gegrift. Volgende week de voortzetting)

• 10 Juli 2019 - 07:14

Roosz:

Nog een geluk dat je heup niet gebroken is Peter. Dan was je letterlijk en figuurlijk nog verder van huis geweest.
    Ben benieuwd naar het vervolg van dit verhaal.
    Groetjes, Roos

• 10 Juli 2019 - 07:21

Lilian:

Zo'n wandeltocht is niet zonder gevaar. Zeker wanneer je alleen loopt.
    Gelukkig niets over gehouden van je val partij.
    Je maakt mij nieuwsgierig naar het rest van het verhaal.
    Gr. Lilian

• 10 Juli 2019 - 11:38

1103 :

Wat een pech Peter
    Ook raar dat ze de tent tussendoor sluiten

Ik voel met je mee vwb de kneuzingen
    Zelf heb ik ook nog steeds last v d val.
    Groetjes

• 12 Juli 2019 - 02:37

Herman Van Rheenen:

Haastige spoed is zelden goed...:-). Vol "gevaar" en avonturen en....leuke ontmoetingen zo'n pelgrimstocht.

groet, Herman

• 14 Juli 2019 - 10:04

Nieske:

Hoi Peter!!

Oef....gevallen en nog veel pijn ook!!
    jij bent toch echt een geoefende loper, je loopt alles en iedereen eruit
    Wat een pech dat de herberg net voor je neus de deuren ging sluiten, dus maar even een
    drankje te doen...met de cliffhanger maak je het wel alvast spannend voor de volgende keer!!

Liefs, fijne zondag, Nieske